Refinanțarea împrumutului este ceva care este uneori necesar atunci când nu suntem în măsură să ne rambursăm obligațiile actuale. Acest lucru se face atunci când se apropie termenul de rambursare a sumei pe care o datorăm și nu putem să o îndeplinim. Înainte de a permite un astfel de pas, de obicei se fac câteva verificări și, uneori, se ajunge la o modificare a condițiilor.
Ce înseamnă refinanțare?
Înainte de a trece la sfaturi, să spunem mai întâi câteva cuvinte despre ce este acest proces și când este necesar. A refinanta inseamna ca am retras deja o anumita suma.
Dintr-o circumstanță sau alta, suntem într-o situație în care nu ne putem plăti datoria. Deoarece nu suntem în măsură să rambursăm ratele, vom încheia un al doilea împrumut pentru a rambursa cel anterior, fie în rate, fie întreaga sumă simultan.
1. Când are sens
Refinanțarea are sens numai atunci când condițiile celui de-al doilea credit sunt proporționale sau mai bune decât precedentul. În unele cazuri, companiile oferă posibilitatea de a face serviciul fără dobânzi, deoarece în acest fel sunt îmbunătățite șansele consumatorului de a-și rambursa datoriile.
2. Ce termen să alegeți
Un punct foarte important este termenul pentru care se acordă împrumutul. Ar trebui să fie rezonabil și să vă permită să plătiți compania, nu doar să vă agramați problemele financiare. Dacă aveți de ales, cel mai bine este să vă concentrați pe o perioadă mai lungă de timp, care vă va permite să vă descurcați mai ușor cu responsabilitățile dumneavoastră.
3. Ce trebuie să verificăm
Atunci când contractăm un împrumut pentru rambursarea unei datorii existente, trebuie să ne asigurăm că nu există condiții ascunse și, așa cum se spune, să deschidem ochii spre amprenta. Trebuie să verificăm întotdeauna dacă și cu cât acest lucru va crește costul împrumutului nostru curent. De asemenea, trebuie să ne interesăm despre cerințele în baza cărora rambursarea poate fi făcută anticipat și dacă există vreun obstacol în acest sens.
Sursă: credite-nebancare.eu
Comentarii