Atunci când trimiți colete în străinătate, este important să ții cont de mai multe aspecte pentru a asigura o expediere eficientă și fără probleme. Alegerea companiei de transport potrivite, informarea și documentarea legate de expedierea internațională, precum și respectarea tuturor cerințele și regulamentele impuse de firma de curierat sunt pași importanți. Toate aceste aspecte sunt clar explicate pe site-ul companiei care oferă servicii de curierat, tocmai pentru ca mărfurile expediate să ajungă la destinație în cele mai bune condiții. 

1. Identifică o firmă de curierat de încredere

Reputația și fiabilitatea firmei de curierat sunt aspecte esențiale în alegerea unei companii de încredere pentru expedierea unor colete de mari dimensiuni, cu greutate apreciabilă. Atunci când alegi transport colete România-Anglia-România cu Serviciul Economic Eastlines știi că deplasarea coletelor se face în condiții de siguranță și protecție. 

Flexibilitatea și varietatea serviciilor oferite de companie sunt aspecte importante de luat în considerare. Facilitățile oferite nu se limitează la transportul de colete, compania asigură și alte servicii, cum ar fi livrarea la domiciliu sau la locul de muncă, precum și posibilitatea de a trimite colete voluminoase sau grele. 

Tarifele competitive practicate reprezintă un motiv întemeiat pentru a alege o companie de prestigiu, cu vechime pe piața de profil. Nu în ultimul rând, atunci când alegi o firmă de curierat, trebuie să ții cont și de aspectul legat de oferirea suportului pentru clienți. O companie care oferă acest serviciu de suport clienților, prin intermediul personalului calificat și bine pregătit, poate să livreze în timp real, permanent, informații detaliate și asistență în cazul oricăror probleme sau neclarități.

2. Verifică regulile companiei

Orice companie care oferă servicii de curierat în afara granițelor țării are reguli proprii de funcționare, care țin cont și de legislația țărilor în care are loc livrarea coletelor.

În cazul serviciului economic pe care l-am folosit ca exemplu în material, coletele expediate au o greutate mai mare de 30 de kilograme, cu mențiunea că pot exista excepții dacă se acceptă facturarea a minim 30 kg pe trimitere. Serviciul presupune acceptarea coletelor bine ambalate, inclusiv a grupajelor de marfă, mobilă, electrocasnice mari și electronice sau alte colete cu laturi de dimensiuni maxime de 350 cm. Facturarea se face doar în funcție de greutatea reală, fără a considera greutatea volumetrică. Greutatea individuală a unui colet nu trebuie să depășească 150 kg, greutatea totală a unei expedieri fiind de maxim 10.000 kg.

Acest tip de serviciu nu este potrivit celor care vor expedierea urgentă a pachetelor, deoarece estimarea livrării este de 8 – 10 zile.

3. Analizează lista cu restricții

Lista cu restricții este afișată pe site-ul companiei care asigură servicii de curierat și trebuie studiată înainte de a realiza coletele. Printre tipurile de mărfuri care pot fi limitate sau interzise se numără materialele periculoase, medicamentele și anumite produse chimice. De asemenea, armele, drogurile, alcoolul și produsele alimentare perisabile pot fi restricționate sau interzise. 

Alături de lista cu restricții, există și liste cu produse acceptate, produse acceptate fără asumare de răspundere și produse acceptate doar cu răspundere parțială.

4. Ambalează coletul corespunzător

Ambalarea corespunzătoare a coletului este un pas esențial în procesul de trimitere a bunurilor în străinătate. Trebuie să alegi un ambalaj potrivit și o împachetare adecvată, pentru a asigura protecția și siguranța conținutului în timpul transportului. Cutiile de carton, de calitate, sunt o opțiune populară.

Pentru a preveni mișcarea și deteriorarea bunurilor în timpul tranzitului, fiecare articol este bine să fie ambalat individual. Utilizează material de umplutură, cum ar fi folie plastic cu bule de aer, pungi cu aer, fulgi sau polistiren, burete, carton, pentru a proteja obiectele fragile. Înfășoară în straturi suplimentare de material de protecție coletele, pentru a minimiza riscul de avarie.

Pentru a te asigura că tot ce este în interiorul unui colet rămâne în siguranță, protejat de umiditate sau deteriorare, folosește bandă adezivă puternică pentru a sigila toate laturile și marginile coletului. 

5. Acordă atenție informațiilor de pe etichetă

Acordă atenție informațiilor de pe etichetă în procesul de trimitere a unui colet prin intermediul unei firme de curierat de încredere. Pentru o livrare corectă și promptă, este esențial să completezi corect toate detaliile legate de numele și adresa destinatarului. Și datele tale sunt importante și trebuie să fie complete. Orice eroare sau informație incorectă poate duce la întârzieri sau chiar la pierderea coletului.

La fel de important este și să verifici și numerele de telefon ale destinatarului și ale tale. Aceste informații sunt esențiale pentru ca firma de curierat să poată contacta persoanele implicate în procesul de livrare. Este recomandat să verifici de două ori eticheta înainte de a trimite coletul, pentru a te asigura că toate informațiile sunt corecte.

În acest articol ți-am prezentat câteva aspecte de care să ții cont când trimiți colete în străinătate pentru ca acestea să ajungă la destinație fără probleme. Nu doar firma de curierat este responsabilă pentru colete și transport. În calitate de solicitant de servicii de curierat în străinătate și tu ai o serie de responsabilități pe care trebuie să ți le asumi!