Beneficiile materialelor din otel, pe care Evobuild.ro le utilizeaza in prestarea serviciilor.

1. Estetica, functia de indeplinire

Incadrarea subtire a otelului creeaza cladiri cu un sentiment de deschidere. Flexibilitatea si maleabilitatea sa ii inspira pe arhitecti sa urmareasca si sa isi atinga scopurile in ceea ce priveste explorarea formelor si texturilor distinctive. Aceste calitati estetice sunt completate de caracteristicile functionale ale otelului, care includ capacitatea sa exceptionala de intindere, stabilitatea dimensionala in timp, abilitatile sale acustice de amortizare a zgomotului, reciclabilitate nesfarsita si viteza si precizia in care este fabricat si asamblat la fata locului, cu o munca minima la fata locului.

2. Mai mult spatiu util, mai putin material

Abilitatea otelului de a maximiza spatiul si latimea interna cu cea mai subtire coaja posibila inseamna elemente structurale mai subtiri, mai mici. Adancimile grinzilor de otel sunt in jur de jumatate din cele ale grinzilor din lemn, oferind un spatiu util mai mare, mai putine materiale si costuri mai mici in comparatie cu alte materiale. Grosimile peretilor pot fi mai subtiri, deoarece rezistenta otelului si capacitatea excelenta de intindere inseamna ca nu este nevoie sa construiti ziduri solide, care consuma spatiu. Acest lucru poate fi deosebit de relevant pentru siturile puternic restranse, unde proprietatile de economisire a spatiului din otel pot fi cheia pentru a depasi provocarile spatiale.

3. Mai usor si mai putin cu impact asupra mediului

Structurile din otel pot fi semnificativ mai usoare decat echivalentele din beton si necesita fundatii mai putin extinse, reducand impactul asupra mediului al constructiei. Materiale mai putine si mai usoare inseamna ca sunt mai usor de deplasat, reducand transportul si consumul de combustibil. Daca este necesar, fundatiile din otel pot fi extrase, reciclate sau reutilizate la sfarsitul vietii unei cladiri, fara a lasa loc deseurilor. Otelul este, de asemenea, eficient din punct de vedere energetic, deoarece caldura radiaza rapid de acoperisurile din otel, creand un mediu casnic mai rece in zonele cu clima calda. In clima rece, peretii dubli ai panoului de otel pot fi bine izolati pentru a contine mai bine caldura.

4. Rapid, eficient, plin de resurse

Otelul poate fi asamblat rapid si eficient in toate anotimpurile. Componentele sunt pre-fabricate in afara amplasamentului, cu forta de munca minima la fata locului. Un cadru intreg poate fi ridicat in cateva zile mai degraba decat in ​​saptamani, cu o reducere corespunzatoare a timpului de constructie de 20% pana la 40% in raport cu constructia la fata locului, in functie de scara proiectului. Pentru locuintele individuale, pe site-uri mai dificile, otelul permite adesea puncte de contact mai mici cu pamantul, reducand cantitatea necesara de excavare. O greutate mai usoara din otel structural in raport cu alte materiale de incadrare, cum ar fi betonul, permite o fundatie mai mica si mai simpla.